Micronesie

Micronesie

De Pacific – de grootste oceaan van onze aardbol – wordt omgeven door mystiek en legendes. Je leest reisverslagen, ziet televisie-beelden, van avonturiers en wordt bevangen door een soort heimwee. De eilanden zijn voorzien van uitbundige flora en fauna, bizarre culturen, prachtige riffen en unieke duikplaatsen. De enorme uitgestrektheid van het gebied en de moeite die je moet doen om er te komen, maakt dit paradijs voor maar weinigen vanuit Europa bereikbaar.





Landeninformatie

Micronesie bestaat uit honderden kleine eilandjes en is daarom perfect geschikt als duikbestemming. Vooral Palau, Yap, Guam en Chuuk staan bekend om hun wrakduiken.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil in Micronesie varieert tussen de 8 en 10 uur met Nederland afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat.

Vertrekbelasting

Je betaalt ter plaatse bij je vertrek op de luchthaven van Yap een vertrekbelasting van ca. $20,- p.p.

Palau

Palau is een parel in Micronesie. Bij het horen van deze naam loopt bij menig duiker het water in de mond. De dichtbegroeide, grillig gevormde eilanden die worden omgeven door water in de meest onwaarschijnlijke kleuren blauw. Haai-zekere plaatsen met sterke stromingen, zachte koralen in de uitbundigste kleuren, manta"s die door het water "vliegen" op zoek naar voedsel. Palau bied je een eindeloze varieteit aan duikstekken, grotten, muren, drop-offs, tunnels, kanalen en ondiepe riffen met onbeperkt dierenleven. Je kunt dit gebied ook met een live-aboard bezoeken, maar er zijn ook legio mogelijkheden om vanaf het land de onderwaterwereld te verkennen. Dit stellen we je dan ook graag voor. Door de diversiteit aan duikstekken is hier voor iedere duiker wat wils. Het zicht is wisselend, maar vrijwel altijd ruim voldoende. De slechtste maanden zijn half juli tot half oktober met veel kans op storm, al kun je hier ook niet altijd peil op trekken. Februari en maart zijn de droogste maanden. De watertemperatuur is gemiddeld 25 °C. De buitentemperatuur is gemiddeld 30 °C.

Truk

Truk, ook wel Chuuk genoemd is een waar wrakkenparadijs. In deze legendarische lagune met een doorsnede van bijna 40 mijl, tref je de grootste verzameling scheeps- en vliegtuigwrakken ter wereld aan. Wij bieden je dit unieke gebied als duikbestemming aan. We kunnen je een liveaboard aanbieden in dit gebied, maar eigenlijk kun je als je in een hotel verblijft en dagtochten maakt ook alle duikstekken bereiken. In principe kun je er het hele jaar door goed duiken. Aangezien het een lagune is, ligt het afgeschermd van de stromingen en golven van de Pacific en is het duiken eenvoudig en relaxed. Het zicht varieert tussen de duikstekken, maar ligt normaal gesproken tussen de 20 en 30 m. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 27-30 °C. De meeste duikers hebben genoeg aan een 1mm wetsuit, maar als je 3 tot 4 duiken per dag maakt, raden wij een 3mm pak aan.

Yap

Yap, op dit groene, tropische eiland heerst een bijzondere cultuur, waarvan de enorme, ronde stenen met in het midden een gat een uiting zijn. Het is bizar, maar deze stenen zijn het lokale geld. Hoe groter de steen, hoe meer geld hij vertegenwoordigt. De vrouwen dragen er nog grasrokjes en de mannen een lendendoek. Tegenwoordig is Yap vooral bekend om de manta roggen die je hier bijna altijd ziet. Veel duikers hebben weleens gehoord van de manta-garantie van Bill Acker. Manta"s eten echter plankton en dat houdt in: troebel water. Buiten deze fantastische roggen tref je er nog een wonderschoon koraalrif aan van goede kwaliteit, al is dit minder dan rond Palau. Het zicht op de riffen is meestal meer dan 30 meter en regelmatig zelfs meer dan 45 meter. Je kunt er het hele jaar door goed duiken. Het regent er het hele jaar door, maar van november tot mei het minst. Ook is de luchtvochtigheid dan lager. De buitentemperatuur ligt gemiddeld rond de 26-27 °C en de watertemperatuur rond de 27-28 °C.